Tidiga odlingar.

Jag har sått 26 sorter som bör förgro, 4 sorters tomater, 2 sorters paprika, 2 sorters chili, gurka, diverse kryddor och blommor. Jag sådde 7 sorters sommarblommor från gamla frön, 3 sorter har börjat gro men det är inte säkert att de andra kommer upp.

Frösådd

Detta är barnkammaren fröna får gro under lock eller plastpåsar.

Står ljust.

När de grott får de stå ljust i söderfönster. När solen ligger på kan det bli för varmt så jag blir tvungen att öppna fönstren trotts att det endast är ett par plusgrader ute, men de små plantorna tycks klara det.

Kraftiga plantor

Alla plantorna får inte plats i söderfönstret så när de blivit lite större flyttar jag dem till “gästrummet” som ligger åt öster, där har jag stängt av elementet så det är svalt i rummet vilket gör att plantorna blir kraftigare även om de inte har riktigt lika mycket ljus.

Vi hade tänkt flytta ut till Annemo i påskhelgen men det ska ju bli snö så det känns inte så lustigt utan det blir kanske i veckan som kommer i stället. Men det är mycket som ska göras i trädgården, ta bort vintertäckningen, köra ut sanden till kryddorna, gräva om “domarringen” räfsa, gödsla gräsmattan och när det blivit lite varmare ska plantorna ut och grönsaker sås.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *