Bildentusiaster Höglandet

 

Vinterbilder och lite Vidar.

Jag har varit dålig på att uppdatera min blogg eftersom det har varit annat som har varit roligt att syssla med, bland annat har jag varit med om att starta en grupp på flickr tillsammans med tre andra fotointresserade. Gruppen heter Bildentusiaster Höglandet, besök gärna gruppen http://www.flickr.com/groups/hoglandet/. Är du intresserad bjuder jag gärna in dig som medlem.

Det finns så mycket roligt att göra som jag inte haft ork för tidigare, jag simmade tidigare och det gör jag nu med, plus att jag har vattengympa en gång i veckan, jag försöker lära mig baka matbröd det finns massor av åsikter om hur det ska gå till och surdeg är ju ett sätt att baka på som jag testar och jag har för första gången bakat semlor de blev jättegoda.
Jag blev sugen på att sticka men jag började som tur var med ett par handledsvärmare det var nog 20 – 25 år sedan jag stickade senast så jag blev lite ställd när jag skulle börja lägga upp maskorna ” hur sjutton gör man” men det satt i fingrarna så jag lyckades med det också.
Fotografering har blivit en hobby och med min fina kamera är det särskilt kul att fota i RAW-format men då måste jag ju också kunna redigera mina bilder i ett bildbehandlingsprogram som jag håller på att lära mig och träna på, det är ganska komplicerat.
Nu har jag läst frö kataloger och börjat planerat för vårens arbete i trädgården och snart är det dags att förgro lite örter.
Och så väntar en hall på att bli omtapetserad och det blir också en del målning som måste göras där, jag har tittat på tapeter och vet nästan vad jag vill ha.
Jag köpte en uppdatering av mitt släktforskningsprogram som jag hade tänkt ägna en del tid åt men det har inte blivit någon tid över till det så jag har inte ens installerat programmet som jag fick i höstas.
Jag måste ju kolla Facebook och flicker, försöka vara med på tisdagtemat och ordlös onsdag m.fl.
Lägg sedan till mitt älskade barnbarn Vidar och den övriga familjen, släkt och vänner samt min 97 åriga mamma så går dagarna lätt utan att behöva undra över vad man ska göra.
Vi hade tänkt göra en resa till sol och värme men det har vi inte haft tid till så nu satsar vi på nästa höst/vinter.
Jag stormtrivs med att vara pensionär, vi har det så gott.
Nu tänkte jag lägga in lite vinterbilder det blir en blandning av tidigare och nyare bilder. Det är en riktig vinter vi har i år och roligt att försöka fånga den på bild.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *