30 september 2012 22:55

Odlingslimpan är klar kanske behöver den lite jord till men det får vänta till våren, jag har lagt en hög med jord vid sidan om som jag kan lägga på då,

Det blev av att koka lite tomatsås i dag. Det var mest bifftomater och några små av andra sorter, 1,2 kg och det blev 0,7 kg färdig tomatsås, två små burkar. Smaksatte med lök, vitlök, oregano och basilika blev ganska gott.

Måste nog bestämma mig för hur jag ska övervintra mina inköpta marktäckare. När jag åkt till Bergeforsen på tisdag är det ingen som ser till att de inte torkar ut. Ska jag sätta dem i sand eller i jorden vid rostornet, ska de stå kvar i krukan eller tar jag bort den? Det ser ut som om de helst ville krypa ur krukan både rötterna och det gröna hänger utanför, kanske bäst att ta bort krukorna.

Får se i morgon vad jag hinner med, måste i alla fall slå in födelsedagspresenterna till V. och är det uppehåll vill jag ta fram buskröjaren så jag får lite täckmateriel till den öppna jorden och blir det regn hinner jag baka lite bröd.

Det är mera kvar att göra innan vintern, krukorna ska tömmas och sättas in men några blommar fint ännu.Kanske ska jag lägga på Algomin på perennerna och plommonträdet, eventuellt kan det räcka till lite på gräsmattan också. Vintertäckningen skulle jag börjat på för flera veckor sedan, får se hur det går med  det, om det kan vara lite längre uppehåll i regnandet. P lovade att komma och hjälpa R med att lägga upp båtarna. Pumpen och slangar till sjövattnet ska in.Trädgårdsmöblerna har vi också kvar ute och mitt lilla växthus måste jag ta bort plasten på, den är så trasig nu så det är bara att slänga. Måste jag köpa ett nytt växthus till våren eller kan man köpa bara plasten? Det blev en ganska bra “attgöra” lista.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *