26 september 2012 09:30

Vart tar tiden vägen, det har gått en månad sedan jag gjorde senaste inlägget. Nu är det i alla fall höst på riktigt. Jag har tigit in Daliorna, vi har inte haft frost ännu men de varnade för det i helgen som gick och eftersom jag skulle åka till Orust och hjälpa P att beskära äppelträdet var det säkrast att ta in dem.

Rostornet är på plats, kanske inte så snyggt som jag tänkte mig men det kommer säkert att fungera. På väg till Orust stannade jag till vid Rångedala plantskola och köpte lite marktäckare, Backtimjan, Gråtimjan, Kattfot och Trampnarv, får se vad jag kan göra av dem till våren de får nog en tillfällig plats tills vidare. Köpte också en Clematis ´Madame Julia Correvon´ (Viticella) som jag satt tillsammans med rosen i rostornet. Rosen har ljust rosa blommor och Clematisen lite mörkare rosa blommor kan nog bli fint när de slingrar sig upp i rostornet tillsammans. Framför rosen har jag satt ett Löjtnanshjärta, det finns plats för flera växter i den rabatten så jag kan nog flytta lite från framsidan av terrassen.

Utökar grönsakslandet med en odlingslimpa, grävde bort grässvålen 120 x 220 cm och har börjat lägga på kvistar och grenar men 50 cm högt är många grenar som ska vara max 20 cm, klipp, klipp, klipp.

Tomaterna är avplockade och ligger och mognar i bursptåket. De är riktigt goda men för många för att ätas upp av oss två, tänkte göra en god tomatsås av bifftomaterna, gott till köttfärssås och pizza m.m.

Vi fick ställa in en nattfotografering med Bildentusiasterna som vi tänkt ha här på Annemo i går kväll men det regnade och var så blött att vi fick tillbringa kvällen i Vuxenskolans lokaler som vanligt. Det är fortfarande vattenpölar ute även om det inte regnar i dag så det blir inget utomhus jobb i dag.Vintertäckning och odlingslimpa får vänta. Fick en hel korg full med äpplen med mig hem efter helgen tänkte göra lite äppelmos och kanske lite torkade äppelringar av det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *