26 augusti 2012 16:21

I dag blev det av, jag tog tillvara på min basilika. Det tog tid innan det blev basilika av den, jag sådde minst tre gånger innan det blev något. Först hade jag nog ganska dålig jord och sedan blev det kallt så jag kunde inte ta ut dem från “växthuset” och när jag väl fått ut taniga spretor så blåste och regnade de bort. Men till slut blev det riktigt fina plantor och några av dem som fått för mycket regn och blåst tog sig också. Jag har ju plockat av dem tidigare men nu kändes det som att jag måste ta hand om allt innan det blommade och blev dåligt igen. Vad gör man då? Pesto naturligtvis.

Nu hade jag ju inte gjort pesto själv tidigare, jag har köp burkar och Niklas brukar göra jättegod pesto, så jag visst ju hur jag ville ha den. Ingredienserna till originalet finns på Wikipedia, riven pecorino, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja. Men hur mycket av varje?
Det var ont om pestorecept med de rätta ingredienserna men så hittade jag något som verkade riktigt och rimligt, Per Morbergs pesto, honom kan man lita på, så jag utgick från det. Först mortlade jag enligt Morbers recept för att smaka om det blev bra och den var precis som jag ville ha den, sedan mixade jag en en dubbel sats och den blev god men inte lika bra som den mortlade.
Jag hade mer basilika kvar och mer pesto kan jag inte göra för det är ju ganska kort hållbarhet, resterande basilika mixade jag med lite olja och frös in. Kan kanske göra lite mer pesto av det senare.

Jag skrevom och sparade receptet så som jag ville ha det.

IMG_9377 (kopia)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *