16 juli 2012 16:30

Nu kom regnet igen, har aldrig varit med om en så våt sommar tidigare. Vattnet i sjön är så högt att vi inte ser några stenar från grundet utanför det går upp över stenarna vid kajkanten, det går inte att släppa ut vattnet i Emån det är redan för mycket längre nedströms. Det står vatten i skogen och det plaskar när man går och är pölar här och var i gräsmattorna. I gångarna mellan mina upphöjda (som tur är) odlingsbäddar blir regnvattnet liggande och jag är rädd att mina grödor ruttnar bort. Potatisen, sockerärtorna och löken är det enda som ser något så när friskt ut, dillen har kroknat, morötterna och rödbetorna står stilla i växten, det är ju inte någon värme heller.

Nu försökte jag röja lite bland Rallarrosor, Hallonsnår, Ormbunkar med mera sly vänster om “örtagården“, medan jag funderar på hur jag ska få lite lättskött och snyggt där.

Och plötsligt har vi solen här igen, bara att gå ut och fortsätta rensa även om allt är vått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *