«

Jan 03

LCHF Bröd

Detta bröd har jag kopierat från www.56kilo.se

Formfranska LCHF går utmärkt att göra som formfranska!
Bullarna blir lite luftigare än brödet men det blir ett perfekt bröd för rosten!

24 skivor (á 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett)

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg

125 gram smör
5 dl fet yoghurt

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

 

 

 

 

 

Permalänk till denna artikel: http://www.annemo.se/lchf-brod-2/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>