Knäckebröd, enkelt och gott.

Majs- och frö-knäckebröd

2 dl majsmjöl

IMG_9906

½  dl linfrö

½ dl sesamfrön

¼ dl pumpafrön

¾ dl solrosfrön

½ dl rapsolja

2½ dl kokhett vatten

Flingsalt till topping.

 

Sätt ugnen på 150°

Blanda majsmjöl och frön i en bunke.

Koka upp och häll över det kokheta vattnet och oljan, blanda väl.

Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper, var noga med att få ut det över hela papperet, ända ut i hörnen.

Dra bort det övre papperet, sporra ut lagom stora bröd ca 10*6 cm eller små 6*6 cm

Strö över flingsalt.

Dra över till en bakplåt och grädda i en timma.

 

Lycka till.

2 reaktioner på ”Knäckebröd, enkelt och gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *